canlı destek
EÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü’nden hızlı başlangıç

Rektör Budak, “Topluma faydalı, insan odaklı çalışmalara önem veriyoruz”

Ege Üniversitesi bünyesinde, toplumsal faydayı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinin üniversite akademik ve idari birimlerinde koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla “Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü” kuruldu. Koordinatör Prof. Dr. Mine Saran ve ekibi ile Rektörlük Senato Salonunda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite ile işbirliği içinde yürütülecek projelere yönetim olarak destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı açıklamada; “İçerisinde yaşadığımız toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına karşı duyarlı bir kurum olarak Ege Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerinin toplumsal sorunların çözümünde birlikte çalışmalarını sağlayarak, sosyal ve sivil sorumluluklarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk çabalarının geleceğin profesyonelleri olacak üniversitemiz öğrencilerini kapsayacak şekilde genişletilmesini, eğitime ve öğrenmeye açık olan öğrencilerin sosyal sorunlar ile mücadele içerisinde olarak deneyim yoluyla öğrenmelerinin sağlanmasını; üniversitemiz akademik ve idari personelinin ortaklaşa çabaları ile toplumsal faydanın elde edilmesini hedefliyoruz. Ege Üniversitesi, topluma fayda sağlayacak, insan odaklı çalışmalara destek vermeye devam edecek. Emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

Koordinatörlüğün çalışma alanları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mine Saran, “Amacımız; üniversitemizde sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilecek tüm faaliyetleri, toplumsal faydanın sağlanması noktasında bütüncül olarak planlayıp yürütmek ve Topluma Hizmet Uygulamaları ile Üniversite Yaşamına Geçiş derslerine ait sosyal sorumluluk çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak. Koordinatörlüğümüzün ilk sosyal sorumluluk projesi, üniversitemizdeki tüm akademik ve idari birimlerin işbirliği ile “Bu Projede İyilik Var, İyilik Hayat Kurtarır” sloganıyla yola çıktığımız ve her geçen saniyede ilik nakli bekleyen hastalarımıza umut olmaya çalıştığımız “Kök Hücre Bağışı” kampanyasıdır. Tüm Ege Üniversitesi ailesinin kampanyamıza destek ve katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Ege Ajans

Ege Üniversitesi